28 november 2023
Foto: ECI Cultuurfabriek

Een film kijken in de bioscoop, een muziekoptreden meemaken in de concertzaal, ontroerd raken door een toneelstuk – veel kinderen maken dat nooit mee. De Roermondse ECI Cultuurfabriek gaat daar iets aan doen met een crowdfundingsactie.

De organisatie wil in juni 2023 voldoende geld verzamelen om duizend kinderen aan cultuur te laten ruiken, proeven en voelen. “Cultuureducatie is een noodzaak en geen luxe”, zegt directeur Margo de Kock van de ECI Cultuurfabriek tegen RTV Midden-Limburg. “Het geeft je een andere kijk op de wereld.” (vervolg onder de video)

Kinderen die uitgedaagd worden, ontdekken nieuwe dingen, kunnen hun talenten ontwikkelen en vinden uit wat ze echt leuk vinden. Uiteindelijk kunnen ze de wereld vol zelfvertrouwen tegemoet treden. ECI brengt kinderen in aanraking met cultuur via vrijkaartjes voor een voorstelling, film of concert. Ook kunnen ze deelnemen aan workshops of cursussen in muziek, toneel of beeldende kunst.

Voor de ECI Cultuurfabriek is de fondsenwerving geslaagd wanneer er 15.000 euro wordt opgehaald.

Meer info op de website van ECI Cultuurfabriek

Over Auteur