
"...hak de watermeloen in stukjes..." (foto: screenshot KERNgezond/Youtube)
Tien horecabedrijven in Midden-Limburg gaan de uitdaging aan om een creatief lunchgerecht op de menukaart te zetten dat gezond en lekker is. Initiatiefnemer is de Stichting KERNgezond, die een gezonde leefstijl wil bevorderen bij kinderen in de regio.
Van ieder verkocht gezond lunchgerecht gaat dan ook 50 eurocent naar projecten om leerlingen op de basisschool te laten kennismaken met gezond leven. De stichting wil kinderen op een speelse manier inspireren om zelf na te denken over de keuzes die ze maken.
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die hieraan deelnemen bewuster met een gezonde leefstijl bezig zijn. Zo zijn er na de KERNgezond-interventie beduidend meer kinderen die fruit en groenten eten, wordt er meer buiten gespeeld, aanzienlijk minder gepest en gaan kinderen veel vaker te voet of met de fiets naar school.
De tien horecabedrijven die als eerste een KERNgezond Lunchgerecht op de menukaart hebben gezet zijn: Restaurant de Beukelaer in Roggel, De Abdij in Horn, Boscafé de Busjop in Heythuysen, Lunchroom Da Kepello in Panningen, De Herkenbosche (golfbaan) in Herkenbosch, Escobar Roermond, Restaurant ZINC Roermond, Restaurant Ver’Koch in Roermond, Brasserie de Thuishaven Hatenboer in Roermond en Ristorante Porto Maurizio in Heythuysen.
(Bron: Stichting KERNgezond)